Arti Kata

Arti Kata Swipe dalam Bahasa Gaul, Viral di TikTok di Lagu Aku Ada Type Kalau Aku Like Aku Like

Arti kata bahasa gaul yang sedang viral di Tiktok, kata Swipe yang jadi judul lagu dari lirik "aku ada type, kalau aku like aku like".

Penulis: Rahman Hakim | Editor: Imam Saputro

Dulu mereka kata kena buat macam ni
Dulu mereka berkata harus berbuat seperti ini

Kalau tak, confirm takle pergi
Kalau tidak, katakan tidak boleh pergi

Bila aku tak dengar
Jika aku tak mendengar

Mereka kata ego tinggi
Mereka mengatakan ego tinggi

Tak pandai bawak diri
Tidak pandai berperilaku

Korang boleh pergi m-
Kalian boleh pergi m-

Baby, aku ada type
Sayang, aku memiliki tipe

Kalau aku like, aku like
Jika saya menyukainya, saya sukai

Kalau tak
Kalau tidak

Aku swipe
Aku geser

Swipe
Geser

Aku ada type
Aku ada tipe

Tak kisah, hype ke tak hype
Tak masalah, terkenal atau tidak terkenal

Kalau aku like, aku like
Kalau aku suka, aku sukai

Kalau tak
Kalau tidak

Aku swipe
Aku geser

Swipe
Geser

‘Ngada ngada
Mengada-ngada

Bagi secubit nak segenggam’
Beri sedikit inginnya segenggam

Diam
Diam

Skarang aku nak segalanya
Sekarang aku ingin segalanya

Amacam
Semua bentuk

Cabaran
Tantangan

Buat kebaikan masa depan, kau kena letak jawatan
Untuk kebaikan masa depan, kamu harus memberikan jawaban

Amacam?
Semua bentuk?

Aku nak susah kan hidup kau?
Aku akan menyusahkan hidupmu?

Tak kau da terbiasa orang dengar cakap
Tidakkah kamu terbiasa mendengar kata orang

Kau da leka, itu sebab kau stuck
Kamu berpuas diri, itulah kenapa kamu terjebak

Bagi otak, aku lap,
Untuk otak, saya hapus

Aku wipe
Aku hapus

Bagi lega, lega
Untuk kebebasan, bebas

Lega lega lega lega lega
Bebas bebas bebas bebas bebas

Kau dibebas dera
Kamu bebas dari kesalahan

Kau dapat nikmati warna senja (Ooouuu)
Kamu dapat menikmati warna senja (Ooouuu)

Itu aku
Itulah aku

Like
Suka

Pada hujung hari
Di penghujung hari

Aku susun sepuluh jari
Aku menyusun sepuluh jari

Moga yang tak bersetuju akan buka hati
Semoga yang tidak setuju akan membuka hati

(TribunPalu/Kim)

  • Berita Populer
    Ikuti kami di
    KOMENTAR

    BERITA TERKINI

    © 2023 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
    All Right Reserved